Va recórrer tot el camí – Sam Ross

Va recórrer tot el camí, publicada el 1947, va donar lloc al cèlebre film Va arribar fins al final (1951, He Ran All the Way), que, en ple maccartisme, va ser escrit, dirigit, produït i fotografiat per víctimes dels «caçadors de bruixes».

Però, sobretot, el film va quedar lligat íntimament a aquella inquisició pel protagonisme de John Garfield, ja que va constituir l’última presència a la pantalla del gran actor, assetjat pels «caçadors de bruixes» i inclòs a les llistes negres de Hollywood. La novel·la, així com el film, comportava un decidit enfocament polític de la fugida d’un delinqüent i del seu frustrat refugi entre membres de la seva mateixa classe social.

Sobre el Autor.

Sam Ross (Kíev, Ucraïna, 10 de març de 1911 – Mercer Island, Washington, Estats Units, 30 de març de 1998). Escriptor i guionista nord-americà d’origen ucraïnès, va créixer a Chicago, que seria més tard l’escenari de les seves novel·les. La primera d’aquestes, He Ran All the Way (1947), va tenir una àmplia acceptació i va ser duta immediatament a la pantalla.

La van seguir Someday Boy (1948), The Tight Corner (1950), The Sidewalks Are Free (1950), Port Unknown (1951), l’especialment memorable Ready for the Tiger81964) i vuit novel·les més. Col·laborador de la televisió, Ross va escriure prop de seixanta guions de telefilms, alguns dels quals per a les sèries El fugitiu, Mannix, Ben Cassey, Naked City, Laramie, etc.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea