Truqueu tres, un, dos – Fredric Brown

Una de les obres capitals de Fredric Brown, Truqueu tres, un, dos desplega una trama dramàtica sorprenent a partir dels problemes d’un jugador desafortunat i, paral·lelament, dels crims comesos per un psicòpata. Els destins de l’un i l’altre es creuaran perquè l’intriga s’endinsi per camins plens de significats inquietants.

Sobre el Autor.

Fredric Brown (Cincinnati, 29 d’octubre de 1906 – 11 de març de 1972) va ser corrector de proves, periodista i col·laborador de les revistes de narrativa popular anomenades pulps. L’any 1938 va aparèixer el seu primer relat de tema criminal, i el 1941 la seva primera narració de ciència-ficció. Malgrat això, no va debutar en la novel·la llarga fins al 1947, quan The Fabulous Clipjoint inaugurà la sèrie de gènere negre protagonitzada pel jove Ed Hunter i el seu oncle Am.

Dues obres mestres de ciència-ficció, What Mad Universe (1949) i Martians, Go Home (1955), s’intercalaren en els millors nivells d’una obra amb preferència per la temàtica negra però amb una addició simultània al lirisme fantàstic. Night of the Jabberwock (1950), que uneix l’homenatge a Lewis Carroll i les seves narracions d’Alícia amb el relat sòrdid i màgic d’una onada de successos nocturns en un petit poble, és considerada la seva novel·la més important.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea