Montecarlo – Peter Terrin

Mònaco, Gran Premi de Fórmula 1, maig de 1968. El Príncep de Mònaco, la jet set i la premsa mundial esperen l’arribada de Deedee, estrella del cine francès, el somni de tots els homes i també d’un jove mecànic de l’equip Lotus: Jack Preston. Però just quan l’actriu fa la seva entrada a la pista, un cotxe explota i Jack, envoltat de flames i invisible per al públic, salva la vida de la jove actriu, mentre que ell pateix terribles cremades. De tornada a casa amb la seva dona, Jack anhela un senyal de gratitud de Deedee, que a la vegada serà un reconeixement del seu acte heroic. No obstant això, Deedee sembla no saber o no pensar en el que va passar, embriagada amb el seu extraordinari nou èxit televisiu.

Terrin dibuixa una història sobre la necessitat de ser reconegut amb un estil evocador i una imaginació meravellosa. En un exercici d’alta literatura escriu una obra amb una veu original i delicada que ens fa reflexionar: Quan es converteix una persona en heroi?

Sobre el Autor:

Peter Terrin (Tielt, Bèlgica, 3 d’octubre de 1968) és un escriptor flamenc en neerlandès.

La primera novel·la de Terrin, Kras, es va publicar el 2001. Blanco (2003), descrita com un «col·lapse kafkià de la realitat» i traduïda al suec el 2006, va ser l’obra que el va projectar internacionalment. La seva tercera novel·la, Vrouwen en kinderen eerst, es va publicar el 2004.

El 2009 va publicar la novel·la De bewaker (El vigilant), definida com una «al·legoria distòpica, fredament bella» per Eileen Battersby a The Irish Times. Amb aquesta obra va guanyar el Premi de Literatura de la Unió Europea de 2010. Amb la següent novel·la, Post mortem (2012), va guanyar l’AKO Literatuurprijs de 2012. Posteriorment ha publicat Monte Carlo (2014),Yucca (2016) i Patricia (2018).

Terrin cita Willem Frederik Hermans com una influència important pel seu estil minimalista, i els crítics han reconegut la influència de J. Bernlef en la seva prosa.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea