Manual per a dones de fer feines – Lucia Berlin

Manual per a dones de fer feines és una tria dels millors contes de Lucia Berlin, una autora poc reconeguda en vida que ara està rebent, per fi, l’atenció que es mereix. Els relats, gairebé sempre autobiogràfics, constitueixen un retrat de les angoixes i aventures de l’autora, que va afrontar sempre la seva vida convulsa i complicada amb alegria i bon humor.

Cada conte és una mirada lúcida sobre la fragilitat humana, tots destil·len una comprensió profunda del caràcter femení i en copsen magistralment les febleses, fortaleses i particularitats sense impostures ni solemnitat. El conjunt és d’una autenticitat i una candidesa desarmants, uns contes vitals i lluminosos que tenen la força de Raymond Carver, l’humor de Grace Paley i una mescla d’enginy i malenconia purament marca de la casa. Berlin extreu miracles de la vida de cada dia i troba escenes elegants i memorables a les bugaderies de barri, les vivendes per a expresidiaris del sud dels Estats Units, les cases de la gent adinerada de Bay Area, o entre operadores i mares que van de bòlit per arribar a final de mes.

Sobre el Autor:

Lucia Brown Berlin (Juneau, Alaska, 12 de novembre de 1936 – Marina del Rey, Califòrnia, 12 de novembre de 2004) fou una escriptora estatunidenca. Va tenir un petit nombre de seguidors, però no va arribar a un públic massiu durant la seva vida. Va assolir la fama literària de forma sobtada onze anys després de la seva mort, l’agost de 2015, amb la publicació de d’un volum de contes seleccionats, Manual per a dones de fer feines. Va arribar a la llista de bestsellers de The New York Times a la seva segona setmana, i al cap d’unes setmanes, havia venut més que tots els seus llibres anteriors junts. L’obra no es va poder presentar a la majoria dels premis, ja sigui perquè l’autora era morta o per ser un recopilatori, però va ser nomenada per a un gran nombre de llistes, incloent-hi la llista dels deu millors llibres de 2015 segons The New York Times Book Review. També va ser una de les finalistes per al Premi Kirkus.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea