L’Art de la guerra – Sunzi

L’Art de la guerra, obra del pensador xinès Sunzi (544 a.C – 496 a.C), és considerat el primer tractat d’estratègia militar conegut (s. V aC). El text es compon de 13 capítols, cadascun dels quals està dedicat a un aspecte de la guerra.

Va ser i segueix sent estudiat per tots aquells estrategues militars que han dirigit exèrcits, però els seus ensenyaments són molt més extensos i també poden ser aplicats en moltes altres àrees que van més enllà del conflictes armats. Per això la importància del text creix si en fem una lectura política i econòmica.

Les aplicacions dels pensaments de Sunzi han marcat profundament diferents períodes històrics orientals, fins al punt que L’Art de la guerra es pot considerar com un compendi de filosofia xinesa primitiva.

Sobre el Autor:

Sunzi (en xinès: ??, en pinyin: S?n Z?, en Wade-Giles: Sun Tzu) (544 aC – 496 aC) fou un general, estrateg militar i filòsof de l’antiga Xina. El nom pel qual el coneixem és en realitat un títol honorífic que significa «Mestre Sun».

El seu nom de naixement era SUN WU i fora de la seva família era conegut pel seu nom de cortesia CHANGQING. Tradicionalment se’l considera l’autor de L’Art de la guerra, un influent tractat sobre estratègia militar.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea