L’accidental – Ali Smith

Una família s’instal·la a una casa de camp a Norfolk durant tres mesos perquè la dona i mare de la família pugui acabar la seva nova obra. Després arriba l’Amber, una dona de qui no saben res però que modifica les seves rutines i la seva realitat. L’Amber oferirà noves perspectives sobre les seves vides i els seus secrets però… Qui és ella? A qui han obert la porta de casa seva?

Atrevidament intel·ligent i escrita amb una irresistible aroma de lirisme i saviesa, L’accidental explora la naturalesa de la veritat, el paper i la necessitat dels canvis i el transformador poder de saber explicar històries.

Sobre el Autor:

Ali Smith (Inverness, Escòcia, 1962) és una escriptora escocesa. Abans de dedicar-se exclusivament a l’escriptura, va ser professora a la University of Strathclyde.

Els seus llibres han rebut nombrosos premis literaris i nominacions. Va revolucionar el món literari anglosaxó amb How to Be Both (Com ser-ho alhora, 2014), que va ser guardonada amb el Goldsmith Prize (2014), el Costa Novel Award (2014) i el Book of the Year Award (2014). The Accidental (L’accidental, 2005) és una altra de les seves obres més importants, guanyadora del Whitbread Novel Award i l’Orange Prize for Fiction.

Actualment publica el quartet estacional que comprèn Tardor (2019), Hivern (2020), Primavera (2021) i Estiu (2022) i ha tornat a meravellar els seus lectors. Sorprenent, lúcida, crítica…, sempre ha estat considerada una de les escriptores més importants de les lletres britàniques, però amb l’execució del quartet estacional ha rebut els elogis i el prestigi de la crítica i el públic per una obra que «supera totes les expectatives».

Reconeguda amb l’Orde de l’Imperi Britànic i membre de la Royal Society of Literature, va estudiar a la Universitat d’Aberdeen i després al Newnham College de Cambridge, per fer un doctorat que mai no va acabar. Va treballar com a professora a la Universitat de Strathclyde fins que va emmalaltir de síndrome de fatiga crònica.

Arran d’això, es va convertir en escriptora a temps complet i actualment escriu per a The Guardian, The Scotsman i el Times Literary Supplement. Obertament homosexual, viu a Cambridge amb la seva parella cineasta Sarah Wood.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea