La mida justa – Jostein Gaarder

Una història vital i plena de saviesa, una invitació a reconciliar-nos amb la vida i amb el món que ens envolta.

L’Albert rep un diagnòstic fatal de mans de la seva metgessa i examant. Lluny de la seva esposa, de congrés a l’altra punta del món, l’Albert corre a refugiar-se a una cabana a la vora d’un estany solitari. Cal que prengui una decisió a l’altura de les circumstàncies, i cal que la prengui ara. Per ordenar el seu pensament, omple un quadern durant una nit frenètica.

Escriu com va conèixer l’Eirin; com van irrompre per primer cop a la casa de conte de fades on és ara i com la cabana va salvar el seu matrimoni, anys més tard. Escriu l’amor que sent pel seu fill i la seva neta; l’entusiasme que sent per l’astrofísica, que explica que el cosmos té la mida justa perquè en un moment determinat en broti la vida. També hi ha temps, durant la llarga nit, de confessar els seus secrets més obscurs…

A punta de dia, un home estrany l’espera a la vora del llac. Li vol transmetre un missatge.

Sobre el Autor.

Jostein Gaarder (Oslo, Noruega, 8 d’agost de 1952) és escriptor i filòsof noruec. És un dels escriptors més destacats de Noruega, per les seves novel·les, contes i relats. Va estudiar història de la religió, filologia escandinava, filosofia i història a la Universitat d’Oslo. Va arribar a ser professor d’aquesta universitat i ho va ser durant molts anys. L’any 1986 va fer un gran salt com a escriptor en publicar Diagnòstic i altres històries, un recull de contes.

A començaments dels anys vuitanta va deixar la universitat i es va traslladar a Bergen, on va exercir de professor de filosofia i literatura en un institut fins als anys noranta. L’any 1990 va rebre el Premi Nacional de Crítica Literària de Noruega i el Premi Literari del Ministeri d’Afers Socials i Científics pel llibre El misteri del solitari. L’èxit li va arribar amb El món de Sofia (1991), que va esdevenir un best-seller internacional.

Al cap d’un parell d’anys ja estava traduït a més de cinquanta llengües. El 1992 va rebre el Premi Europeu de Literatura Juvenil i el 1997 va ser guardonat a Catalunya amb el Premi de Literatura Protagonista Jove.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea