La dona que mira els homes que miren a les dones – Siri Hustvedt

Assajos sobre feminisme, art i ciència.

Cada dia són més les dones, i els homes, que volen aprofundir en la qüestió de la desigualtat i diferències de la dona en el món actual. Els punts de vista de Siri Hustedt parteixen d’un coneixement i una reflexió profunds.

Un assaig sobre feminisme, art i ciència que aborda qüestions diverses: com s’ha vist condicionat l’art d’algunes escriptores o artistes plàstiques per un entorn masculí; la no competència homes-dones; tot plegat amb una afinadíssima intel·ligència.

Per aquests assajos desfilen Almodóvar, Louise Bourgeois, Keifer, Sontag o la mateixa Siri en tant que escriptora i dona de Paul Auster.

Sobre l’Autora.

Siri Hustvedt (Northfield, Minnesota, 1955) és una novel·lista, assagista i poeta feminista estatunidenca, de pares noruecs, casada amb el també escriptor Paul Auster. Hustvedt fa servir temes i símbols repetitius en tota la seva obra.

Els més notables són l’ús d’un cert tipus de voyeurisme, la vinculació d’objectes de morts a personatges estranys a aquests morts, i l’exploració de la identitat. També ha escrit assaigs sobre la història de l’art i la pintura. Els pintors solen aparèixer en les seves obres de ficció, potser sobretot en la seva novel·la What I loved.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea