La cinquena planta – Manuel Baixauli

Una setmana després d’haver enllestit un llibre titulat L’home manuscrit, Manuel Baixauli va sentir els primers símptomes d’una malaltia que el va deixar, en pocs dies, completament paralitzat, talment una pedra. Una pedra amb tota la capacitat de pensar i de sentir.

Al cap de sis llarguíssimes setmanes, va començar a recuperar la mobilitat i, més endavant, l’autonomia. Durant el procés de rehabilitació, Baixauli va conèixer els singulars personatges que poblaven el sanatori i es va obsessionar amb l’última, inaccessible, cinquena planta.

Autor.

Manuel Baixauli Mateu (Sueca, Ribera Baixa, 2 d’octubre de 1963) és un escriptor i pintor valencià. És autor de la novel·la L’home manuscrit, que va acumular els guardons següents: Premi Mallorca de narrativa, 2006; Premi Salambó de narrativa en català, 2008; Premi Nacional de la Crítica Catalana, 2008; Premi Biennal de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, 2007-2008; Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, 2008; Premi Qwerty de narrativa en català, 2008.

Abans de L’home manuscrit, que l’ha convertit en una referència ineludible per a lectors i crítics, havia publicat la novel·la Verso (Premi Ciutat d’Alzira de novel·la, 2001) i la seva òpera prima, Espiral (Premi Ciutat de Badalona de narrativa, 1998), volum insòlit de contes breus que, reescrits, amb un epíleg explicatiu i revelador, es va reeditar el 2010.

L’any 2014 va publicar la seva tercera novel·la, La cinquena planta, Premi Joan Crexells de narrativa, 2014, i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, 2015.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea