Els internats de la por – Montse Armengou

Una investigació esfereïdora que destapa uns fets ocults i silenciats durant dècades: els abusos sexuals, els maltractaments físics i psíquics, l’explotació laboral i les pràctiques mèdiques dubtoses que van patir milers de nens als internats religiosos i de l’Estat durant el franquisme i fins ben entrada la democràcia.

Un exercici de periodisme de primer ordre, que dóna veu a víctimes i testimonis i denuncia amb noms i cognoms la suposada superioritat moral al servei de les més baixes passions. Montse Armengou i Ricard Belis, amb l’orgull del periodisme compromès com a bandera, volen oferir als damnificats la reparació que no els donen les institucions i facilitar que se sàpiga què va passar en aquells internats, amb aquesta infantesa tan injustament tractada.

Autores.

Montse Armengou i Martín (Barcelona, 1963) és una periodista catalana. Va iniciar la seva activitat professional en la premsa escrita i en revistes, entrant a treballar l’any 1985 a Televisió de Catalunya, TV3 (30 minuts, Sense ficció), on al costat de Ricard Belis va realitzar els documentals Els nens perduts del franquisme (2002), Les fosses del silenci (2003), El comboi dels 927 (2004), Ravensbrück, l’infern de les dones (2005), Ramon Perera, l’home que va salvar Barcelona (2006), Torneu-me el fill! (2011), Monarquia o república (2012), Què mengem? (2012), Avi, et trauré d’aquí (2013), Pòlio, crònica d’una negligència (2014), A la dreta i més enllà (2014), Els internats de la por (2015) i Pastilla busca malaltia (2016). L’any 1993 fou l’encarregada de coordinar el projecte audiovisual Periodistes per Bòsnia.

Els seus documentals es caracteritzen per ser un instrument de recuperació de la memòria històrica dels crims del franquisme i de reparació cap a les víctimes en absència de polítiques d’estat.

Ricard Belis i Garcia (Barcelona, 1964) és periodista, escriptor i realitzador de televisió. Entre la seva filmografia destaca L’infern a casa (1997) i Tortura, més enllà del dolor(1998), que van guanyar diversos premis internacionals.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea