El zoo del Mengele – Gert Nygardshaug

En Mino és un caçador de papallones de la selva tropical i un amant de les aromes, els sons i la diversitat de vida de la jungla. Es guanya la vida recollint papallones peculiars amb el seu pare, però a poc a poc va observant com la seva comunitat està sent explotada i agredida per les principals companyies petroleres, que provoquen una massacre contra la seva família i amics.

Amb el temps, el noi es transforma en un temut guerrer amb una set inesgotable de venjança. Al capdavant del famós Grup Mariposa, que té l’objectiu de centrar l’atenció del món cap a la destrucció de la natura a causa de les empreses multinacionals, en Mino surt al món i propaga el terror entre els grans empresaris que amenacen els espais naturals.

Sobre el Autor.

Gert Hermod Nygårdshaug (Tynset, 22 de març de 1946) és un autor noruec. Ha escrit poemes, llibres per a nens i novel·les, i és especialment conegut per la sèrie de novel·les policíaques protagonitzades pel detectiu aficionat a la gastronomia Fredric Drum.

L’escriptura de Nygårdshaug gaudeix d’un bagatge divers a partir dels seus amplis coneixements i viatges, en particular a Amèrica del Sud. Cultures antigues, arqueologia, pesca amb mosca, gastronomia i vi són alguns dels temes recurrents de les seves novel·les basats en els seus propis interessos i aficions personals.

D’entre la seva extensa obra, destaca també la seva novel·la ecocriminal Mengele Zoo (1989), la qual va iniciar una sèrie de novel·les protagonitzades per Mino, un caçador de papallones de la selva tropical: Himmelblomsttreets muligheter (1995), Afrodites basseng (2003), Chimera (2011) i Zoo Europa (2018).

Nygårdshaug resideix a Lier i va ser candidat per al partit polític Red.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea