El misteri de l’habitació groga (adaptació) – Gaston Leroux

Adaptació a «Lectura Fàcil» de David Fernández Villarroel.

En El misteri de la habitació groga, com en totes les novel·les policíaques, hi ha suspens, intriga i emoció. Els fets tenen lloc en una estança del castell del Glandier: l’habitació groga. La porta està tancada per dins i l’única finestra que hi ha té barrots.

Qui ha intentat assassinar Matilde Stangerson? Com va entrar el criminal a la habitació? I sobretot, com en va sortir? Aquest és el misteri principal amb què s’enfronten la policia i el periodista Rouletabille, els quals sospiten de diversos personatges. I aquest és també l’enigma que atreu el lector des de les primeres pàgines i el manté expectant fins a la sorpresa final.

Sobre el Autor.

Gaston Louis Alfred Leroux (París 6 de maig de 1868 – Niça, 15 d’abril de 1927) va ser un periodista i escriptor francès, famós per les seves novel·les de terror i policíaques com ara El fantasma de l’òpera (Le Fantôme de l’opéra, 1910), El misteri de l’habitació groga (Mystère de la chambre jaune, 1907) i la seva continuació El perfum de la dama de negre (Le parfum de la Dame en noir, 1908).

Leroux va anar a escola a Normandia, va estudiar dret a París i es va graduar en 1889. En 1890 va començar a treballar al diari L’Écho, de París, com a crític de teatre i reporter. Va aconseguir la fama per un reportatge que va fer, en el qual es va fer passar per un antropòleg que estudiava les presons de París per poder entrar a la cel·la d’un convicte que, segons Gaston, havia estat condemnat injustament. Després, va passar a treballar per a Le Matin, com a reporter.

Va treballar en els diaris L’Écho de Paris i Le Matin. Va viatjar com a reporter per Suècia, Finlàndia, Anglaterra, Egipte, Corea, Marroc. A Rússia va cobrir les primeres etapes de la revolució bolxevic. A part del seu treball com a periodista, va tenir temps per escriure més de quaranta novel·les que van ser publicades per entregues en periòdics de París.

Va tenir dos fills, Alfred Gaston i la seva filla va ser la cantant Madeleine Aile. Leroux va morir als 59 anys, a causa d’una urèmia. Les seves restes descansen a Niça, França.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea