El darrer sol – Àlex Susanna

En aquest poemari d’Àlex Susanna hom observa una tendència a eludir les imatges simples (les quals no es poden sostreure a l’alternativa de figurar la realitat unívocament: és a dir, com a realitat present en la consciència o bé absent en la memòria) en favor de la complexitat de les imatges que figuren el real ambiguament: com una perpètua falta de coincidència amb la subjectivitat de la imatge, i alhora com el producte sempre desplaçat (mai no determinable en relació a un present) d’una multiplicitat de perspectives.

Sobre el Autor.

Àlex Susanna i Nadal (Barcelona, 1957) és un escriptor, professor i promotor cultural català.

Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, la seva activitat literària s’ha desenvolupat simultàniament en diversos gèneres: prosa, poesia, traducció i crítica. Entre els seus llibres de poemes, sobresurten Memòria del cos (1980, Premi Miquel de Palol 1979), Els dies antics (1982), El darrer sol (1985), Palau d’hivern (1987), Les anelles dels anys (1991, Premi Carles Riba 1990) i Boscos i ciutats (1994).

Com a prosista, ha publicat Quadern venecià (1989, Premi Josep Pla 1988), Quadern de Fornells(1995), Quadern d’ombres (1999) i Quadern dels marges (2006). Entre les seves traduccions, cal destacar les de Monsieur Teste de P. Valéry (1980, Premi de la Crítica Serra d’Or 1981) i Quatre quartets de T. S. Eliot (1984). Com a crític, ha prologat obres de M. Manent, T. Garcés, J. S. Pons, o bé J. Keats, T. Hardy i W. H. Auden. Així mateix, ha escrit, entre altres, llibres sobre pintors com Todó, Serra Llimona, Esther Boix o Narcís Galià, i textos per a catàlegs de diversos pintors i exposicions.

La seva obra ha estat traduïda a diverses llengües: anglès, francès, castellà, italià, portuguès, croat, grec, gallec i turc.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea