Comprometeu-vos! – Stéphane Hessel

Ja no no n’hi ha prou amb indignar-se.

Converses amb Gilles Vanderpooten.

Mitjançant una vibrant conversa amb Gilles Vanderpooten, i des dels quasi setanta anys que els separen, Hessel proposa als joves mitjans per a l’acció contra les injustícies, els abusos de poder del diner i la manca de respecte pels drets humans, i apel·la, per damunt de tot, a evitar la temptació del derrotisme. «Resistir —afirma Hessel— no implica simplement reflexionar o descriure. Cal emprendre una acció».

No hi ha cap altra alternativa que no sigui el compromís i l’acció, seguint l’exemple viu, apassionant i tenaç de Stéphane Hessel, una de les figures que ha connectat millor amb les inquietuds d’aquesta segona dècada del segle XXI. «Us correspon a vosaltres, amics d’un país on la diversitat de cultures és mundialment reconeguda, ciutadans del món, a cadascun de vosaltres individualment, i a tots col·lectivament, trobar les pistes a través de les quals “la internacional ciutadana” podrà dotar de vida aquest segle. No pas per aconseguir el millor dels mons, sinó un món viable».

Sobre el Autor.

Stéphane Frédéric Hessel (Berlín, 20 d’octubre de 1917 – París, 27 de febrer de 2013) va ser un diplomàtic, ambaixador i membre de la resistència francesa. Va obtenir la nacionalitat francesa el 1937. Va ser un dels redactors de la «Declaració Universal dels Drets Humans» de 1948. L’any 2010 va publicar un petit assaig titulat Indigneu-vos! que ràpidament es va convertir en un gran èxit de vendes i en llibre de capçalera del moviment dels «Indignats».


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea