Com s’esbrava la mala llet – Antònia Carré-Pons

Aquest llibre va de vells. Sense embuts i al natural: ni jaies, ni avis, ni ancians, sinó homes i dones en aquesta etapa de la vida en què tot es gira com un mitjó. La imparable tercera edat, no pas com la pinten les companyies d’assegurances sinó tal com és als carrers i a les cases.

Una variada galeria de personatges apareix en aquests contes on passa de tot: desfilades de moda al geriàtric, flirtejos al ball del casal d’avis, nostàlgies persistents o revolucions sexuals dels qui s’han quedat vidus. El pare pidola el cotxe al fill, la mare demana un cavall a la filla, les inhibicions cauen i el present es torna surrealista, tant si vius sol com si els fills i néts et cuiden, et vigilen, t’aguanten.

Després de Monzó i Pàmies, Antònia Carré-Pons aborda la vellesa des de la pura ficció, a estones amb humor negre, sempre amb una tranquil·litat als antípodes del sentimentalisme.

Sobre la L’Autora

Antònia Carré-Pons (Terrassa, 1960) és una filòloga medievalista i escriptora catalana, coneguda com a experta en l’obra Espill de l’autor medieval valencià Jaume Roig. Doctorada en filologia catalana per la Universitat de Barcelona (1992), ha col·laborat amb la secció cultural d’El Punt Avui i amb el diari Ara. Com a escriptora, ha publicat el poemari en prosa Abecedari ignot (2005); les novel·les I què faràs ara, Clara (2001), Jo també vull ser funcionari (2010), Rellotges en temps de pluja (2014), És l’amor que mou el cel i les estrelles (2015) i L’aspiradora de Ramon Llull (2016); i el recull de relats Com s’esbrava la mala llet (2018).


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea