Bob Dylan – David Castillo

La primera i única biografia en català del Premi Nobel de Literatura 2016. La concessió del premi Nobel de literatura 2016 culmina l’obra de Bob Dylan, un dels cantautors més importants del segle XX, pont entre tradicions i estils musicals, entre la música i la poesia.

El guardó confirma unes lletres que va començar a presentar el 1961 al primer disc, que, tot i que va passar pràcticament desapercebut, el van convertir des d’aquells mateixos anys en un torrent de creativitat pròpia i aliena. Tal com va dir Pere Gimferrer, «a veure si recordem que la poesia dels trobadors tota va ser escrita per ser cantada. I ningú els discuteix».

Sobre el Autor.

David Castillo i Buïls (Barcelona, 1961) és un poeta, escriptor, i crític literari català. Va començar a destacar com a poeta durant la dècada dels 70, amb publicacions clandestines i contraculturals, tot i que la seva primera obra publicada, tota una declaració de principis, va ser la biografia de Bob Dylan, l’any 1992. Tres anys abans havia estat l’antòleg de Ser del segle (1989), que va reunir les principals veus de la generació dels 80. La van seguir una sèrie de poemaris, entre els quals destaca Game over (1998), amb què va guanyar el premi Carles Riba de 1997.

A continuació va iniciar una etapa com a prosista amb novel·les com El cel de l’infern (1999) i No miris enrere (2002), amb bons resultats entre crítica i lectors. La primera va guanyar el Premi Crexells a la millor novel·la catalana del 1999. La segona, el Premi Sant Jordi del 2001. D’altra banda, des de ben jove publica articles i ressenyes literàries en diferents diaris. Des de 1989 dirigeix el suplement de cultura d’El Punt Avui. Va ser director, durant vuit anys, de la revista Lletra de canvi. Durant cinc anys va ser professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea