Barraques. La lluita dels invisibles – Laura de Andrés Creus

Barraques recull, en primera persona, les històries d’aquells que van arribar a casa nostra, des d’abans de la guerra civil espanyola fins a les acaballes del franquisme, a la recerca d’un futur millor. De les miserables condicions de les barraques on van haver de viure. De la seva invisibilitat als ulls d’unes ciutats que estaven fent créixer amb les seves pròpies mans.

Dels detinguts i represaliats, deportats dins de les fronteres del seu mateix país. D’aquells qui van tenir valor per mirar aquesta molesta realitat als ulls i mostrar-la tal com era. Dels qui van fer dels barris de barraques la seva llar. I dels qui avui malden perquè la seva memòria no caigui en l’oblit.

En definitiva, Barraques és la història dels vençuts que no es resignaven a perdre.

Sobre el Autor:

Laura De Andrés Creus (Barcelona, 1978) és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa al gabinet de comunicació de la UGT de Catalunya. Ha col·laborat al setmanari El Temps i al suplement econòmic «El Cèntim», del diari Avui, i és autora dels llibres El preu de la fam. L’estraperlo a la Catalunya de la postguerra (2010),Barraques. La lluita dels invisibles (2011) i Vides apuntalades. 25 anys d’aluminosi al Turó de la Peira (2015).


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea