Ànima de tramuntana – Núria Esponellà

La Mínia, una arqueòloga freelance, passa per una situació’personal difícil després d’haver-se separat de l’home amb qui ha conviscut durant anys. Tanmateix, la descoberta de dues tombes insòlites a la necròpolis de la ciutat ibèrica d’Ullastret l’encara amb una recerca intensa que l’ajudarà a afrontar tot allò que la desvetlla en la foscor de la nit.

A partir d’aquesta circumstància, la Mínia recompon la història d’Ekinar, una dona del segle iii a. C. que forma part d’una cultura molt arrelada a la natura que entén la mort com a part del cicle de l’existència. La Mínia, en canvi, pertany a una societat que ha perdut en bona part la connexió amb la naturalesa i en què la mort ha esdevingut gairebé un tema tabú.

Ànima de tramuntana és un relat intimista i evocador que ens transporta de Rhode a Arse, passant per Indika i Empòrion, amb el paisatge de l’Empordà antic de rerefons.

Sobre el Autor.

Núria Esponellà I Puiggermanal (Celrà, Gironès, 1959) és una escriptora, filòloga i professora catalana. És autora de novel·les com Gran Cafè (1998), Un moment a la vida (1999), El mateix vell amor (2000, premi Ciutat de Badalona), Temps de silenci (2002, novel·la basada en la sèrie televisiva), Sunitha (2003)

La travessia (2005, premi Columna), Rere els murs (2009, premi Nèstor Luján de novel·la històrica), Una dona d’aigua (2013) o Ànima de tramuntana (2020, premi Prudenci Bertrana). Ha publicat també el llibre de narracions Petits grans plaers(2006), fruit de la col·laboració radiofònica amb El Suplement de Catalunya Ràdio. És articulista de La Vanguardia i El Punt Avui.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea