Amb l’aigua al coll – Donna Leon

Enllitada a la residència on passa els seus últims dies, Benedetta Toso, malalta de càncer, vol parlar amb Brunetti. Tot i que tan sols té alguns moments de lucidesa, la dona aconsegueix dir-li unes poques frases sobre uns diners il·legals del seu marit, mort fa poc en un estrany accident de trànsit. Està convençuda que la seva mort fou un “assassinat”.

El fil de la investigació conduirà el comissari a una empresa privada que s’encarrega de vigilar la qualitat de l’aigua, on, a més d’encarar la veritat sobre l’assassinat, Brunetti es capbussarà en un cas de vessaments contaminants, la qual cosa pot tenir conseqüències catastròfiques per a la salut dels venecians.

Sobre l’Autora.

Donna Leon (Montclair, Nova Jersey, 28 de setembre de 1942) és una escriptora estatunidenca.

Professora i escriptora, va viatjar en la seva joventut a Itàlia, on va estudiar a les ciutats de Perusa i Siena. Després de treballar com a guia turístic a Roma, es va instal·lar a Londres on va exercir com a redactora de textos publicitaris, va tenir posteriorment diferents treballs com a professora en escoles d’Europa i Àsia.

El seu esperit viatger i inquiet no només ha marcat la seva vida: admiradora d’Henry James, Jane Austen, Dickens, Shakespeare, és coneguda per les seves novel·les protagonitzades pel comissari venecià Guido Brunetti, personatge central de tota la seva obra i que Donna Leon va crear a principis dels 90.

Els seus llibres, traduïts a més de vint idiomes, són un fenomen de crítica i vendes a Europa i Estats Units. Des de 1981 resideix a Venècia. Malgrat l’èxit que té el seu comissari Brunetti a tot Europa, a Venècia és gairebé una desconeguda. No vol que les seves obres es tradueixin a l’italià i prefereix que al seu barri venecià la segueixin tractant com a una veïna més.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea