Abans de gairebé tot – Víctor del Árbol

En Germinal Ibarra és un policia desencantat perseguit pels rumors i la seva pròpia consciència. Fa tres anys que va decidir arrossegar la melancolia fins a una comissaria a la Corunya on va demanar el trasllat després que la resolució del sonat cas de l’assassinat de la petita Amanda el convertís en l’heroi que ell mai no va voler ser ni va sentir que fos. Però el refugi i l’anonimat que en Germinal pensava haver aconseguit es veu interromput una nit quan una dona ingressada a l’hospital per lesions violentes reclama la seva presència.

Intentant fugir dels seus propis fantasmes, fa tres mesos que una misteriosa Paola apareix en el lloc més recòndit de la costa gallega, on s’hostatja a casa de la Dolores, una dona sensible i torturada, que l’acull sense massa preguntes i la introdueix en el cercle que l’ajuda a alleujar la solitud.

L’encreuament en el temps d’aquestes dues històries es converteix en una via fèrria amb dos trens destinats a la col·lisió, que avancen sense escapatòria possible.

Sobre el Autor.

Víctor del Árbol Romero (Barcelona, 1968) és un escriptor català en llengua castellana. Va cursar estudis d’història a la Universitat de Barcelona i va treballar com a funcionari de la Generalitat de Catalunya (mosso d’esquadra) entre els anys 1992 i 2012. Va participar dos anys com a locutor i col·laborador amb el programa radiofònic de realitat social «Catalunya sense barreres» de Ràdio Estel.

És autor de les novel·les El peso de los muertos (Premi Tiflos de novel·la 2006), El abismo de los sueños (finalista el XIII Premi Fernando Lara 2008 i no publicada), La tristeza del samurai (Prix du Polar Européen 2012), traduïda a una desena de idiomes i best-seller a França, Respirar por la herida(finalista al Festival de Beaune 2014 a la millor novel·la estrangera), Un millón de gotas (guanyadora del Grand Prix de Littérature Policière 2015), La víspera de casi todo (Premi Nadal de novel·la 2016), Por encima de la lluvia (2017) i Antes de los años terribles (2019). El 2018 va ser nomenat cavaller de les arts i les lletres de la República Francesa.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea