1793. El llop i el vigilant – Niklas Natt och Dag

Estocolm, 1793. Ha passat més d’un any des de la mort de Gustau III de Suècia i el baró Gustaf Adolf Reuterholm governa el país amb mà de ferro. La confiança s’ha convertit en un bé escàs i la paranoia i les conspiracions són el pa de cada dia. Només els vents de la Revolució Francesa permeten tenir esperança als oprimits.

El guàrdia Mickel Cardell, veterà de la guerra contra Rússia, troba un cadàver mutilat i impossible de reconèixer a les aigües fètides del llac de la Reserva. El cas s’assigna a Cecil Winge, un brillant assessor de la policia amb els dies comptats per la tuberculosi, i tots dos s’encarreguen d’una investigació que els submergeix en un mal que sembla no tenir fons, escampat per tots els estrats d’una societat injusta i corrupta.

Recreació portentosa i atmosfèrica de l’Estocolm malaltís del segle XVIII, 1793 és una obra de múltiples nivells de lectura que ha esdevingut un fenomen internacional i que renova la novel·la històrica i el thriller nòrdic.

Sobre el Autor.

Niklas Carl Bosson Natt Och Dag, més conegut com a Niklas Natt Och Dag (Estocolm, 3 d’octubre de 1979), és un escriptor i editor suec. Pertany a la històrica i nobiliària família sueca Natt och Dag («Nit i Dia»). L’any 2017 debutà amb la novel·la 1793, que esdevindria la primera part de la trilogia «Bellman noir».

El llibre fou nomenat com el Millor debut suec de l’any 2017 per l’Acadèmia Sueca d’Escriptors de Crims i traduït a una trentena de llengües. La segona part, 1794, es publicà el setembre de 2019. Actualment està escrivint la tercera part.


Descargar PDF Descargar EPUB Leer en Línea